Spring naar het artikel

Seminars

Met onze openbare CEPHIR seminars rondom actuele thema's zorgen we ervoor dat onderzoekers, beleidsmakers, bestuurders, hulpverleners en lokale professionals elkaar ontmoeten en kennis met elkaar delen.

Seminars zijn voor iedereen toegankelijk en er zijn geen kosten aan verbonden. Van elk seminar verschijnt uiterlijk drie weken van tevoren een programma met een korte toelichting. Accreditatie voor ABSG wordt aangevraagd voor de meeste seminars. Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuwe seminars, meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief.

 

Hieronder vindt u een overzicht van de aankomende en voorgaande seminars

Online seminar maandag 29 november 14:45-17:00 - E-health en kwetsbare groepen: 
Is e-health voor iedereen geschikt?


E-health, digitale gezondheidszorg en –preventie, is een hot topic en lijkt een oplossing om de druk op de zorg te verlichten. Maar geldt dat wel voor iedereen? Hoe zorgen we ervoor dat e-health stimuleert en gezondheidsverschillen niet vergroot maar juist verkleint? En wat kunnen we samen doen in Nederland om de samenwerking te versterken?

Het RIVM, het Nivel, en CEPHIR organiseren samen een online middagsymposium over het thema e-health en kwetsbare groepen. De wetenschap en de praktijk presenteren hoe het veld ervoor staat met betrekking tot hoe inclusief e-health toepassingen in Nederland zijn en waar de kansen voor verbetering liggen. Via pitches van jonge onderzoekers, praktijkverhalen, een interactieve paneldiscussie en een afsluitende borrel wordt kennis gedeeld en nieuwe connecties gelegd om dit vakgebied te versterken. Zie voor een uitgebreid programma de bijlage.

Wegens de huidige situatie is het seminar enkel online te volgen. Een llink volgt na aanmelding. Aanmelden kan t/m zaterdag 27 november.

 

Enthousiast? Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

 

Benieuwd naar een tipje van de sluier? Neem deel aan onze LinkedIn groep voor meer informatie over het symposium. Ook handig om achteraf contact te houden!

 

Graag tot ziens op 29 november!

Kijk hier het webinar terug met als sprekers:

  • Prof. dr. Frank van Lenthe en dr. Mariëlle Beenackers; opening
  • Prof.dr.ir. Frank de Vocht; Natuurlijke experimenten & quasi-experimenteel onderzoek. Wat en waarom?
  • Prof.dr. Jasper Been; Ervaringen en evaluatie met quasi-experimentele methoden. Rotterdam Rookvrij.