Spring naar het artikel

Seminars

Met onze openbare CEPHIR seminars rondom actuele thema's zorgen we ervoor dat onderzoekers, beleidsmakers, bestuurders, hulpverleners en lokale professionals elkaar ontmoeten en kennis met elkaar delen.

Seminars zijn voor iedereen toegankelijk en er zijn geen kosten aan verbonden. Van elk seminar verschijnt uiterlijk drie weken van tevoren een programma met een korte toelichting. Accreditatie voor ABSG wordt aangevraagd voor de meeste seminars. Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuwe seminars, meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief.

 

Hieronder vindt u een overzicht van de  voorgaande seminars

Webinar 25 juni - Natuurlijke experimenten en de volksgezondheid: onbenutte kansen voor preventie?

Hoe leren we van de vele initiatieven in de stad? Natuurlijke experimenten en quasi-experimentele methoden kunnen een krachtige manier zijn om beleid te evalueren. Op vrijdag 25 juni organiseer CEPHIR het seminar “Natuurlijke experimenten en de volksgezondheid: onbenutte kansen voor preventie?”. In dit seminar gaan we uitgebreid en met sprekende voorbeelden in op wat deze methoden inhouden en hoe we ze kunnen inzetten om de volksgezondheid te bevorderen. Het seminar zal via MS Teams plaatsvinden op vrijdag 25 juni van 9:30-11:30. Het volledige programma vindt u hieronder.

Dit seminar sluit aan bij het wetenschappelijk proefschrift van CEPHIR promovendus Famke Mölenberg, met de titel “Natural experiments to evaluate local public health interventions”. U kunt haar verdediging om 13:00 online bijwonen. Een link volgt.

Aanmelden voor zowel het seminar als de verdediging kan via cephir@erasmusmc.nl.

 

De opnames van de plenaire bijeenkomst kunt u hier bekijken.